Keskin ve ilginç bir tadı var, herkesin bayılacağını söyleyemem ancak denemeye değer bir tatlı.
Acıbadem Tatlısı İçin Malzemeler:
1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta
Acıbadem Tatlısı Tarifi:
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Bir Başka Tarif:
Acıbadem Tatlısı İçin Malzemeler:
2 su bardağı acıbadem unu
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
üzeri için file veya tam badem
2 su bardağı acıbadem unu
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
üzeri için file veya tam badem
Acıbadem Tatlısı Tarifi:
Acıbadem unu'nu ben hazır satın almıştım,evde bütün bademleri bulunanlar bademleri sıcak suda bir kaç dakika kaynatıp soğuduktan sonra kabuklarını soyup rondo da çekebilir..küçük bir tencereye badem unu'nun yarısı ve bir su bardağı şeker 3 yumurta akı ile birlikte kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırılır.şeker erdikten sonra unun diğer kalanı ve bir tatlı kaşığı nişasta ilave edilir bir kaç dakika daha çevirrdikten sonra ocaktan alınır..tencerenin ısısını durdurmak için soğuk su dolu bir kaba tencere otutturulur.hazırlanan harç soğuduktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine bir yemek kaşığı dökülür üzerine badem konur.önceden ısıtılmış fırında 140 derece ısıda 20 dakika
Bir Başka Tarif:
Acıbadem Tatlısı İçin Malzemeler:
135 gram badem
3 adet yumurta akı
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
3 damla limon suyu
Acıbadem Tatlısı Tarifi:
135 gram badem robotta çekilip yarısı tencereye alınır. Tencere ocağın küçük gözüne koyulur. Bademlerin üzerine 3 adet yumurtanın akı ve 1 su bardağı şeker eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 13 dakika, şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Kalan bademler de eklenip yaklaşık 6-7 dakika daha karıştırılır. Kurabiye harcı ocaktan alınır ve pişirmeyi durdurmak için tencerenin tabanı suya tutulur. Kurabiye harcının üzerine 3 damla limon suyu sıkılır ve 1 tatlı kaşığı nişaşta eklenip karıştırılır. Hazırlanan harç, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1’er tatlı kaşığı kadar dökülerek yerleştirilir. Üzerlerine 1’er tane badem koyulur. Kurabiyeler önceden 140 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
135 gram badem robotta çekilip yarısı tencereye alınır. Tencere ocağın küçük gözüne koyulur. Bademlerin üzerine 3 adet yumurtanın akı ve 1 su bardağı şeker eklenir. Kısık ateşte yaklaşık 13 dakika, şeker eriyene kadar devamlı karıştırılır. Kalan bademler de eklenip yaklaşık 6-7 dakika daha karıştırılır. Kurabiye harcı ocaktan alınır ve pişirmeyi durdurmak için tencerenin tabanı suya tutulur. Kurabiye harcının üzerine 3 damla limon suyu sıkılır ve 1 tatlı kaşığı nişaşta eklenip karıştırılır. Hazırlanan harç, yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1’er tatlı kaşığı kadar dökülerek yerleştirilir. Üzerlerine 1’er tane badem koyulur. Kurabiyeler önceden 140 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder