Bıldırcın kuşunun o lezzetli eti ile yapabileceğiniz güzel bir tarif deneyeceğiz bugün.
Bıldırcın Izgara için gerekli olanlar:
5 adet bıldırcın
Tuz,
Karabiber
Bıldırcın Izgara Tarifi:
Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.
Bıldırcın Izgara Tarifi:
Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin. Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın. Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs.. ) ile etleri ezip yassıltın. Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun. Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin. Tuz, karabiber serpip, servis yapın.
5 adet bıldırcın
Tuz,
Karabiber
Bıldırcın Izgara Tarifi:
Bıldırcın içi temizlendikten sonra sırtından bir bıçakla ayrılır. Göğüs ve sırt kemikleri yavaşça çıkarılır. Hafif dövülür. Tuz, biber ekip ızgaraya konur. Orta ateşte pişirilir.
Bıldırcın Izgara Tarifi:
Bıldırcın içi temizlendikten sonra sırtından bir bıçakla ayrılır. Göğüs ve sırt kemikleri yavaşça çıkarılır. Hafif dövülür. Tuz, biber ekip ızgaraya konur. Orta ateşte pişirilir.
Başka Bir Tarif
8 bıldırcın
1 kahve kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
Bıldırcın Izgara Tarifi:
Bıldırcınların tüylerini yolup içlerini çıkardıktan sonra bunları yıkamayıp ıslak bir bezle üstlerini silmeli. Böylece üstlerinde kalan tüyleri bezle gidermeli. (Islak bez bütün tüyleri toplar). Tavuk kesme makasıyla bıldırcınları sırtlarından keserek iki yana açmalı, bel ve göğüs kemiklerini çıkarmalı. Sonra bıldırcınları teker teker ele alıp et döveceği ile üstlerine vurarak bunları biraz yassılaştırmalı.
Kuşları yassılaştırdıktan sonra bunların iki yanını da tuzlayıp biberlemeli. Bıldırcınlar hazırlanınca bunları orta ısılı kömür ateşinin 4 - 5 parmak üstüne yerleştirilmiş ızgaraya düzenli bir biçimde koymalı ve önce bir yanlarını nar gibi oluncaya kadar kızartmalı. Sonra öbür yanlarını da pişirmeli ve servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder