23 Temmuz 2014 Çarşamba

Ispanaklı Patates Dolması Tarifi

Ispanaklı Patates Dolması, Ispanaklı Patates Dolması yapımı, Ispanaklı Patates Dolması yapılışı, Ispanaklı Patates Dolması nasıl yapılır, Ispanaklı Patates Dolması kolay tarif

Ispanaklı Patates Dolması İçin Malzemeler:

1 kg ıspanak
2 adet iri kuru soğan
3 adet yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı soya unu (yada 1 yemek kaşığı normal un)
4 adet iri patates
1 çay kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz
Ispanaklı Patates Dolması Tarifi:

Patatesleri haşlayıp ezin. Ispanakları yıkayıp saplarını ayırın. Yarım çay bardağı sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları hafifçe pembeleştirip unu ekleyin. Kısa bir süre birlikte kavurduktan sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip patatesle iyice karıştırın. Hazırladığınız içi ıspanakların içine koyup bohça yaparak sıkca tencereye yerleştirin. Üzerine ve aralarına sarılamayacak küçüklükteki ıspanakları serpiştirip, diğer yanda tereyağını ve 1 yemek kaşığı salçayı hafifçe kavurup üzerine bir çay bardağı suyla dolmaya ekleyin. Dolmalar suyunu çektiğinde sıcak olarak servis yapın.


Bir Başka Tarif:

Ispanaklı Patates Dolması İçin Malzemeler:



5-6 adet patates

250 gr. ıspanak

1 küçük kuru soğan

Tuz

Karabiber

3 çorba kaşığı sıvı yağ
Ispanaklı Patates Dolması Tarifi:

Patatesler güzelce yıkanıp kabukları ile beraber haşlanır. Kabukları soyulup rendelenir. Tuz, karabiber, sıvı yağ konu­lup yoğurulur. Ispanaklar da iyice yıkanıp süzülür. Soğan ye­meklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur. Ispanaklar ilave edilip sularını çekene dek kavrulur. Patateslerden cevizden büyük toplar yapılır. Bu topların ortasına parmağımızla çukurlar açı­lır. Bu çukurlara hazırlanan ıspanaklar yerleştirilir. Servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder