22 Temmuz 2014 Salı

Güveçte Bıldırcın Tarifi

Güveçte Bıldırcın, Güveçte Bıldırcın nasıl yapılır, Güveçte Bıldırcın yapımı, Güveçte Bıldırcın yapılışı, Güveçte Bıldırcın kolay tarif

Güveçte Bıldırcın İçin Malzemeler:

orta boy güveç için
8 adet soyulmuş temizlenmiş bıldırcın
125 gr tereyağı
1 adet küçük soğan
2 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
1 dal biberiye
4 diş sarımsak
bir fincan elma sirkesi
tuz, karabiber
Güveçte Bıldırcın Tarifi:

Güvecin içini tereyağı ile iyice yağlayın daha sonra soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın. Hafifçe pembeleşinceye kadar çevirin.Bıldırcınları ilave edip kısık ateşte pişirin, renkleri hafifçe dönmeye ve yağları erimeye başlayan kuşlara doğranmış biberleri ilave edin. 2 dakika sonra bir dal biberiye ilave edin ve 5 dakika kadar pişirin. Doğranmış domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıp elma sirkesini ilave edin. 15 dakika orta ateşte kapağı açık olarak pişirilen bıldırcınları servis tabağına alın, haşlanmış patates ve brüksel lahanası ile sıcak servis yapın.


Başka Bir Tarif:

Güveçte Bıldırcın İçin Malzemeler:

10 ad. bıldırcın
5 diş sarımsak
3 ad. orta boy kuru soğan
6 ad. orta boy domates
4 ad. sivri biber
kırmızı pul biber-tuz-kara biber
50 gr margarin
Güveçte Bıldırcın Tarifi:

Bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenir...sarımsak ,soğanlar ve sivri biber ince ince kıyılır...domateslerin kabuklarını ince, güzelce soyduktan sonra, dört adet domates küpler şeklinde doğranır...iki adet domates salam gibi ince kesilir...

güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır... sonra içine margarin konularak tahta kaşıkla karıştırılarak eritilir...erimiş yağ çok az kızdırılır... sarımsak ve soğanlar içine atılarak tahta kaşıkla devamlı karıştırılarak kavrulur...
kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız... güveç ateş üzerinden alınır ...boş kalan güveç in tabanına salam gibi
kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmeyecek şekilde yerleştirilir....kavrulmuş sarımsak, soğan, sivri biberler ve küp domatesler bir kapta; yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harman edilirler... ayrı bir kapta bıldırcınlar da yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harmanlanır... güveç içine sırasıyla tabandaki domateslerin üstüne sarımsak ve domates harmanı serpiştirilir... bunun üzerine bıldırcınlar..... sonra tekrar sarımsak ve domates harmanı...bunun üstüne tekrar bıldırcınlar.... bıldırcınların üstüne domates harmanı......bu işlemler elimizdeki malzeme bitene kadar devam eder... bir bardak su ilave edilir... güveç in kapağı kapatılır...(kapak; toprak kapak olursa çok daha lezzetli olur) köz olmuş ateş in üzerinde 1 saat pişmeye bırakılır....30 dakika sonra tahta kaşıkla alt üst gelecek şekilde karıştırılıp, kapağı kapatılıp tekrar pişmeye bırakılır... güveç in altındaki közler geçmeyecek şekilde sürekli olarak beslenir.
Başka Bir Tarif:

Güveçte Bıldırcın Tarifi:

20 adet bıldırcın az yağda beşer beşer kızart,
bıldırcınları güvece al,
4 adet soğan doğranmış,
5-6 adet domates, kabukları soyulmuş, irice doğranmış,
6 adet sivri biber doğranmış,
6 diş sarımsak,
2 yemek k biber salçası
1 bardak su,
tuz, karabiber ekle
170 derece fırında kapağı kapalı 2 saat pişir,
ya da tencerede kısık ateşte en az 2 saat pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder