19 Temmuz 2014 Cumartesi

Yağlı Bakla Tarifi

Yağlı Bakla, Yağlı Bakla nasıl yapılır, Yağlı Bakla yapımı, Yağlı Bakla yapılışı, Yağlı Bakla kolay tarif, ay çiçek yağlı bakla tarifi, zeytinyağlı bakla tarif, bakla tarifi

Sade ve hafif bir meze olarak kullanabilirsiniz. Hem zeytinyağlı hem de ay çiçek yağlı versiyonlarını aşağıdan bulabilirsiniz.

Yağlı Bakla İçin Malzemeler:

1 kilo bakla
1 baş soğan
1 demet dereotu
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet limon
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Yeterince tuz

Yağlı Bakla Tarifi:

Baklaları iyice ayıklayıp yıkadıktan sonra 1 limon suyu ve bir tutam tuzla ovuşturarak kevgirde bırakın. Çentilmiş soğanı ayçiçek yağında hafifçe öldürün. Bir kaşık unu su ile karıştırıp soğanlara katın, baklaların üstünden bir su geçirip, fazla limonu akıttıktan sonra tencereye ilave edin. Bir bardak suda erittiğiniz şekeri de buna ekleyin. Tuzunu ilave edip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte, kapağı bir daha açmadan pişirin. Tencereyi ateşten almadan iki dakika önce kıyılmış dereotunu serpin.



Bir Başka Tarif:

Yağlı Bakla İçin Malzemeler:

1 kg bakla
1 limonun suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu
Tuz

Yağlı Bakla Tarifi:

Zeytinyağlı bakla: Baklaları yıkayıp ayıklayın. Kararmaması için yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip ince ince doğrayın.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ilave edip kavurun. Baklayı süzüp ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip karıştırın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika pişirin.

Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Bir Başka Tarif:

Yağlı Bakla İçin Malzemeler:


1 kg taze bakla
2 orta boy soğan
3 dal taze sarımsak (kuru da olabilir)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
Toz kırmızı biber
1 demet dereotu
Karabiber
Tuz
Sarımsaklı yoğurt (servis ederken üstüne konulacak)

Yağlı Bakla Tarifi:

Baklaların iki taraftan baş kısımlarını kesin. Bir soyacak veya bıçakla kılçıklarını ayırın. Baklaları soğuk suya atın. Suya yarım limon sıkın. Sıkılmış limonu da suya koyun. Baklaları 5-10 dakika soğuk suda bekletin. Bu sayede su, baklaların asidini alır. Sos için bir kaba yarım limon sıkın. (Daha ekşi seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz.) 1 tatlı kaşığı şeker koyun. Unun bir kısmını kaba ekleyin. Kalanını baklaları pişirirken koymak için ayırın. Tuzu, toz kırmızı biberi ve karabiberi ilave edin. Zeytinyağını koyun. Malzemeleri bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak sos haline getirin. Bir tencereye yağ koyun. Soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Baklaları tencereye ilave edin. Karıştırın. Baklalar sararana kadar kavrulmaya bırakın. Baklaların üzerine sosu ve 1,5 bardak kaynar su dökün. İyice karıştırın. Dilerseniz, pul biber ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Tencereyi birkaç defa sallayın. 50 dk kadar orta ateşte, kapağını açmadan pişirin.Pişen baklaları bir servis kabına alın. Üzerine zeytinyağı dökün. Zeytinyağlı baklayı sarımsaklı yoğurt, dereotu ve toz kırmızı biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bir Başka Tarif:

Yağlı Bakla İçin Malzemeler:


600 gr. taze bakla
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı oda sıcaklığında su
Tuz
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kesme şeker

Yağlı Bakla Tarifi:

Baklaları öncelikle temizce yıkayın. Uçlarını kesin ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün.
Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun. Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar.
Baklaları ekleyin. Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kadar baklaları sarartın.
Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın. Tencerenin kapağını kapatın.
Baklaların boyutuna göre 50 -60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır.
Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın. Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder