21 Temmuz 2014 Pazartesi

Bıldırcın Şiş Tarifi

Bıldırcın Şiş, Bıldırcın Şiş yapımı, Bıldırcın Şiş yapılışı, Bıldırcın Şiş kolay tarif

Bıldırcın Şiş İçin Malzemeler:

5 adet bıldırcın
asma yaprağı
Tuz, karabiber
Bıldırcın Şiş Tarifi:

Bıldırcınların tüylerini temizleyin. Bıldırcınları ıslak bir bezle iyice sildikten sonra bol suda yıkayın. Gerisinden, karın boşluğuna kadar bıçakla kesin ve içini temizleyin. İyice yıkadıktan sonra, tuzlayın. Bıldırcınları enine ikiye kesip, asma yaprağına sarın ve kapatıp, bağlayın. Hazırladığınız bıldırcanları şişe geçirip ızgarada pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


Başka Bir Tarif:

Bıldırcın Şiş İçin Malzemeler:


5 adet bıldırcın Tuz, karabiber
Bıldırcın Şiş Tarifi:

Bıldırcınların tüylerini yolup, ıslak bir bezle iyice silin>
Yıkayıp, kuruladıktan sonra ortalarından ikiye kesip, içini temizleyin ve kemiklerini çıkarın>
Sert bir cisimle ( merdane, et tokmağı vs>> ) ile etleri ezip yassıltın>
Daha sonra tuzlayıp, ızgaraya koyun>
Bir tarafı, pişince diğer tarafını çevirip, pişirin>
Tuz, karabiber serpip, servis yapın>

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder