21 Temmuz 2014 Pazartesi

Bayram Yahnisi Tarifi

Bayram Yahnisi, Bayram Yahnisi yapımı, Bayram Yahnisi yapılışı, Bayram Yahnisi tarifi, Bayram Yahnisi kolay tarif

Bayram Yahnisi İçin Malzemeler:

1 kilo iri kuşbaşı koyun eti
20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 demet dereotu
Bayram Yahnisi Tarifi:

Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyun. Et suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararette pişmeye bırakın. Et suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğanı veya çentilmiş iki baş soğanı ete katarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevirin. Pul biberi ve bir bardak sıcak suyu ilave ederek, etler yumuşacık oluncaya kadar, arada yarım bardak su ve ateşten indirmenize 10 dakika kala da tuzunu ilave edip, ateşten çekin. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış dereotu serpebilirsiniz. Etin yanında kızarmış patates veya haşlanmış patates verebilirsiniz.


Başka Bir Tarif:

Bayram Yahnisi İçin Malzemeler:

*Bir bardak nohut
*Bir çay bardağı sıvı yağ
*Bir tatlı kaşığı biber salçası
*Bir tatlı kaşığı tuz
*Bir tatlı kaşığı karabiber
*Bir kilo arpacık soğanı
*1.5 kilo kuzu kuşbaşı
Bayram Yahnisi Tarifi:

İlk olarak etlerin bir tencere içerisine alınması, sonrasında da, önce suyunu bırakıp, sonra da çekene kadar pişirilmesi gerekmektedir. Daha sonra etlerin içerisine yağ ilave edilir, ve bu şekilde, etlerin kavrulması işlemi gerçekleştirilir. Ardından soyulmuş olan soğanlar da kavrulmakta olan etin içerisine eklenir. Salça, karabiber, ve tuzun da ilave edilmesinin sonrasında, bayram yahnisinin yirmi dakika kadar bu şekilde pişirilmesi gerekmektedir. Ardından haşlanmış olan nohutlar, ve sıcak su da bayram yahnisi içerisine konulur, ve ocak kısık ateşe alınarak tencerenin kapağı kapatılı, bayram yahnisinin, etler yumuşayana kadar pişirilerek, sonrasında da servis edilmesi gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder