21 Temmuz 2014 Pazartesi

Adaçaylı Tavuk Tarifi

Adaçaylı Tavuk, Adaçaylı Tavuk yapımı, Adaçaylı Tavuk yapılışı, Adaçaylı Tavuk tarifi, Adaçaylı Tavuk kolay tarif

Adaçaylı Tavuk İçin Malzemeler:

20 Adet tavuk kanadı
1 Çorba kaşığı adaçayı
1 Çorba kaşığı tereyağı
4 Adet haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Kekik
Adaçaylı Tavuk Tarifi:

Tavuk kanatlarını tereyağında çevrilerek iyice kızartın. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atıp biraz daha çevirin ve üzerine 1 çorba kaşığı adaçayı ekleyin. 5-10 saniye kadar daha tereyağında çevirin. Sıcak olarak yanında haşlanmış patatesi dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.


Başka Bir Tarif:

Adaçaylı Tavuk İçin Malzemeler:

20 adet tavuk kanadı
1 çorba kaşığı adaçayı
1 çorba kaşığı tereyağı
4 adet haşlanmış orta boy patates
Adaçaylı Tavuk Tarifi:

Tereyağında tavuk kanatları çevrilerek iyice kızartılır. Kıvama gelince tuz, karabiber ve az kekik atılır.1 kez çevrilir ve 1 çorba kaşığı adaçayı eklenir. 5-6 saniye tereyağında çevrilir ve patatesler atılarak hemen sıcak tabağa servis edilir. Yanına nohutlu pilav ve yeşil marul salatası tavsiye edilir.

Başka Bir Tarif:

Adaçaylı Tavuk İçin Malzemeler:


8 adet tavuk göğsü
95 gr un
6 yemek kaşığı dereotu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
65 gr ceviz
6-7 sap adaçayı
180 ml tavuk suyu
200 ml krema
250 gr parmesan peyniri
Tuz ve karabiber
Adaçaylı Tavuk Tarifi:

Kasabınızdan sizin için tavuk göğüslerinizi diklemesine ikiye ayırmasını isteyebiliriz. Aslında tarif bütün tavuk göğüs için uygulanabilir ancak ben hem pişme süresini azaltmak için hem de sunumunu daha şık bulduğum için ikiye ayırmayı uygun buluyorum. Tercih kesinlikle size kalmış. Sosumuza kıvam kazandırmak ve lezzetlendirmek için öncelikle tavuklarımızı unluyor olacağız. Lezzeti yoğunlaştırmak için unumuza tuz, taze çekilmiş karabiber ve tüm dereotunu ekleyip, karıştıralım. Daha sonra yıkayıp tüm yağ ve kanlarından kurtulduğumuz tavuklarımızı kurulayıp, unlu karışımın içine atabiliriz. Amacımız tavukların üzerinde boşluk kalmadan tamamen un ile kaplamak. Ancak tenceremize koymadan fazla unu silkelemeyi unutmayalım. Derin ama yayvan bir tencerede yağımızı kızdıralım. Kızgın tavada bir anda en fazla 4 küçük ya da 2 büyük parça olacak şekilde tavuklarımızın iki yüzünü de kızartalım. Kızaran tavukları kenara alıp, hepsini aynı şekilde renklendirelim. Tavuklarımıza sadece renk kazandırdık, pişirme işlemine daha sonra sosun içinde devam ediyor olacağız. Tencerenin dibinde kızarmış parçalar göreceksiniz; evet bildiniz, en lezzetli yerleri. Sosumuza lezzet katacak olan bu parçaları arzunuza göre beyaz şarap ile tatlandırıp, dibini temizleyebilirsiniz. 80 ml gibi beyaz şarap yardımcı olacaktır. Ancak şarap koymak istemiyorsanız 180 ml kenarda ısıttığımız tavuk ya da sebze suyunuzu ekleyin. –Şarap koyacaksanız tavuk suyunuzu 80 ml azaltmayı unutmayın-. Neredeyse yarı yarıya, kısık ateşte su azaldığında iri parçalar bırakacak şekilde dövdüğümüz cevizlerimiz ile kavuralım. Bir süre sonra cevizlerin kendi suyunu saldığını ve kıvam aldığını göreceksiniz. Bu noktaya kadar her şey yolunda demektir. Bu noktada incecik kıydığımız sarımsaklarımızı da ekleyebiliriz. Bırakalım beraberce sularını çeksinler. Cevizler yumuşayınca ve su azalınca kremamızı ekleyip rengin açılmasını bekleyelim. Krema da hafiften ağırlaşmaya başlayınca –yaklaşık 5 dakika sonra- ince kıydığımız adaçaylarımızı ve tavuklarımızı içine koyabiliriz. Kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak tavukların tamamen piştiğinden emin olalım. Tavukların büyüklüğüne göre pişme süresi değişecektir. Eğer servisi o anda yapmayacaksanız, ısıtma işlemini yaparken kenarda sıcak tavuk suyunuz olduğundan emin olun. Fazla ısıttığınızda sosu azalacaktır, dibini tutturmak istemeyiz. Kremalı ağırlaşan sosları açmanın en iyi yolu biraz daha su eklemektir. Bembeyaz bir pilavın yanında, ya da mevsimlik sebzeler ile hazırlanmış sade bir makarna ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder