15 Temmuz 2014 Salı

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi

Bulgurlu Biber Dolması, Bulgurlu Biber Dolması nasıl yapılır, Bulgurlu Biber Dolması yapımı, Bulgurlu Biber Dolması yapılışı, Bulgurlu Biber Dolması kolay tarif



Bulgurlu Biber Dolması İçin Malzemeler:


8 adet kırmızı biber
1 çorba kasesi ayıklanmış bulgur
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 çorba kasesi su
Karabiber, Tuz


Bulgurlu Biber Dolması Tarifi:


Biberleri alacak büyüklükte bir tencerenin içerisine su koyup kaynatın. Biberler kaynayan bu suda üç dakika haşlanır.Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı zeytin yağında kavurun.Soğanlar sarardıktan sonra ayıklayıp, yıkanmış bulgur ilave edin. İki dakika karıştırdıktan sonra rendelenmiş domates, karabiber ve tuz ilave edin.İki dakika daha karıştırdıktan sonra yarım çorba kasesi su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Daha sonra hazırlanan bu içi , biberlere doldurun ve dolmaları alabilecek bor cama yerleştirin. Bir çorba kasesi kaynar su ekleyin 150 derecelik fırına koyun, 45 dakika pişirilir.Yoğurtla servis yapılır.



Bir Başka Tarif:

Bulgurlu Biber Dolması İçin Malzemeler:


1 çay bardağı zeytinyağı
6 iri çarliston biber
6 salçalık kırmızıbiber
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
1'er tatlı kaşığı kuşüzümü ve dolmalık fıstık
2 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Nane
Yenibahar


Bulgurlu Biber Dolması Tarifi:


Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kuru ve taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve taze soğanları soteleyin. Bulguru yıkayıp süzün ve soğanlara ekleyin. Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edin. Tuz, karabiber, tozşeker, nane ve yenibaharı serpip kavurun.
Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğiniz kapaklarla kapatın. Dolmaları tencereye dizin. Üzerine sıcak su gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuk veya ılık servis yapın.

Bir Başka Tarif:

Bulgurlu Biber Dolması İçin Malzemeler:


10-15 adet dolmalık biber
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet irice domates
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı(veya tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
tuz, pul biber

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi:


Soğanları sarımsakları yemeklik doğrayalım ve zeytinyağında hafif pembeleştirelim
Salçayı ekleyelim, biraz karıştırıp minik doğradığımız soyulmuş domatesleri de ilave edelim
Kapağını kapatıp, kısık ateşte beş dakika domatesler yumuşayana kadar pişirelim
Biberleri ayıklayıp , yıkayalım ve dolmalık olacak şekilde içlerini boşaltalım
Yıkayıp süzdüğümüz bulgurları domateslerin üzerine ekleyip 3-4 dakika kavuralım
Tuzunu, biberini ve sıcak suyunu ekleyelim ,suyunu çekene kadar pişirelim.
Ilıyınca biberlere dolduralım
Tencereye dizdiğimiz biberlerin yarısına kadar su dolduralım, biraz daha tuz serpelim
Tencerenin kapağını kapatıp kaynatıp, kısık ateşe alalım ve biberler iyice yumuşayana kadar pişirelim
Yanında yoğurtla ve yeşil salatayla servis yapalım

Bir Başka Tarif:


Bulgurlu Biber Dolması İçin Malzemeler:


1 çay bardağı zeytinyağı 
6 iri çarliston biber
6 salçalık kırmızıbiber
1 su bardağı bulgur
2 domates
2 soğan
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
2 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, nane, yenibahar

Bulgurlu Biber Dolması Tarifi:


Çarliston ve salçalık biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Kuru ve taze soğanları temizleyip ince ince kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve taze soğanları sote edin. Bulguru yıkayıp süzün ve kavrulmakta olan soğanlara ekleyin. Domates, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ilave edin. Tuz, karabiber, tozşeker, nane ve yenibaharı serpip birkaç dakika daha kavurun.
Hazırladığınız bulgurlu içle biberleri doldurup kestiğiniz kapaklarla kapatın. Dolmaları hafif üst üste gelecek şekilde tencereye dizin. Üzerine sıcak suyu gezdirip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuk veya ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder