Yemeklerinize ve soslarınıza eşlik edebilecek güzel bir sos tarifi.
Acılı Portakal Sosu İçin Malzemeler:
2 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
6 Çorba kaşığı portakal suyu
2 Adet kıyılmış acı kırmızı biber
1 Çorba kaşığı biber salçası
½ Su bardağı zeytinyağı
Acılı Portakal Sosu Tarifi:
Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın
Bir Başka Tarif:
Acılı Portakal Sosu İçin Malzemeler:
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
2/3 su bardağı yağsız, az sodyum tavuk suyu
3 yemek kaşığı portakal marmelatı
1 1/2 yemek kaşığı düşük sodyumlu soya sosu
1 1/2 çay kaşığı taze limon suyu
3/4 çay kaşığı sambal oelek, ya da diğer sıcak şili sos
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
2/3 su bardağı yağsız, az sodyum tavuk suyu
3 yemek kaşığı portakal marmelatı
1 1/2 yemek kaşığı düşük sodyumlu soya sosu
1 1/2 çay kaşığı taze limon suyu
3/4 çay kaşığı sambal oelek, ya da diğer sıcak şili sos
Acılı Portakal Sosu Tarifi:
Orta-yüksek ateşte bir tavada ısıtın; pişirme spreyi ile ceket. Rendelenmiş zencefili ekleyin; sürekli karıştırarak sote 1 dakika. Tavuk suyu, portakal marmelat ve soya sosu ilave edin; Bir taşım kaynatın. Karışım biraz kalın olana kadar pişirin. Taze limon suyu ve sambal oelek karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder