19 Temmuz 2014 Cumartesi

Acılı Portakal Sosu Tarifi

Acılı Portakal Sosu, Acılı Portakal Sosu nasıl yapılır, Acılı Portakal Sosu yapımı, Acılı Portakal Sosu yapılışı, Acılı Portakal Sosu kolay tarif

Yemeklerinize ve soslarınıza eşlik edebilecek güzel bir sos tarifi.


Acılı Portakal Sosu İçin Malzemeler:

2 Çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
6 Çorba kaşığı portakal suyu
2 Adet kıyılmış acı kırmızı biber
1 Çorba kaşığı biber salçası
½ Su bardağı zeytinyağı

Acılı Portakal Sosu Tarifi:

Derin bir kabın içerisinde tüm malzemeleri karıştırın



Bir Başka Tarif:

Acılı Portakal Sosu İçin Malzemeler:

1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
2/3 su bardağı yağsız, az sodyum tavuk suyu
3 yemek kaşığı portakal marmelatı
1 1/2 yemek kaşığı düşük sodyumlu soya sosu
1 1/2 çay kaşığı taze limon suyu
3/4 çay kaşığı sambal oelek, ya da diğer sıcak şili sos

Acılı Portakal Sosu Tarifi:

Orta-yüksek ateşte bir tavada ısıtın; pişirme spreyi ile ceket. Rendelenmiş zencefili ekleyin; sürekli karıştırarak sote 1 dakika. Tavuk suyu, portakal marmelat ve soya sosu ilave edin; Bir taşım kaynatın. Karışım biraz kalın olana kadar pişirin. Taze limon suyu ve sambal oelek karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder