15 Temmuz 2014 Salı

Acılı Fasulye Ezmesi Tarifi

Acılı Fasulye Ezmesi, Acılı Fasulye Ezmesi nasıl yapılır? Acılı Fasulye Ezmesi yapımı, Acılı Fasulye Ezmesi kolay tarif

Acılı Fasulye Ezmesi İçin Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye
2 tatlı kaşığı acılı biber salçası
kaşar peynir rendesi
2 diş dövülmüş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağ
pul biber, kekik, tuz

Acılı Fasulye Ezmesi Tarifi:

Kuru fasulyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağı,pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasulyeyi katıp, püre kıvamına getirin.
Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.



Başka Bir Tarif

Acılı Fasulye Ezmesi İçin Malzemeler:

1 su bardağı kuru fasulye 2 tatlı kaşığı acılı biber salçası kaşar peynir rendesi 2 diş dövülmüş sarımsak yarım çay bardağı zeytin yağı pul biber kekik tuz


Acılı Fasulye Ezmesi Tarifi:

Kuru fasulyeyi tuzsuz sıcak su koyarak, düdüklü tencerede iyice haşlayın. Mutfak robotuna salça ,kekik, sarımsak, zeytinyağ, pul biber,tuz koyup çırpın. Bunların üzerine,haşlanmış ve suyu süzülmüş fasulyeyi katıp, püre kıvamına getirin. Ekmekleri ızgarada hafif kızartıp, bu karışımı sürün,üstüne kaşar peynir rendesi serpip ,fırında biraz pişirin..Bu ekmekleri ızgara et yanında sunup, servis yapın.


Başka Bir Tarif

Acılı Fasulye Ezmesi İçin Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 adet taze soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı pul biber ya da kırmızı toz biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz

Acılı Fasulye Ezmesi Tarifi:

Soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince doğrayın. Bir tavaya yağı koyun. Üzerine soğanları ve sarımsakları ekleyin. 2-3 dakika kavurun.

Daha sonra fasulyeleri, tuz ve baharatlari koyun. 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alın.

Fasulyeli karışımı mutfak robotuna koyup, parçalayın. Fasulye ezmesini servis tabağına koyun. Üzerine doğranmış maydanoz serpiştirerek, servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder