16 Temmuz 2014 Çarşamba

Akdeniz Usulü Karides Tarifi

Akdeniz Usulü Karides, Akdeniz Usulü Karides nasıl yapılır, Akdeniz Usulü Karides yapımı, Akdeniz Usulü Karides yapılışı, Akdeniz Usulü Karides kolay tarif


Akdeniz Usulü Karides İçin Malzemeler:

3 su bardağı bira
1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides
3 adet dilimlenmiş pırasa
2 adet kıyılmış soğan
3 sap maydanoz
1 adet kereviz yaprağı
1 adet defne yaprağı
3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
3 yemek kaşığı un
tuz, biber, pilav

Akdeniz Usulü Karides Tarifi:

Bira, pırasa, soğan, defne yaprağı, maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin, un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin, 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın.




Bir Başka Tarif:

Akdeniz Usulü Karides İçin Malzemeler:


1 kg iri karides
1 adet kırmızı paprika biber
2 adet yeşil soğan
4-5 dal roka
2 çorba kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
1 Su bardağı un
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 fiske tuz

Akdeniz Usulü Karides Tarifi:

Karidesler sıcak suda 10 dk haşlanır ve kabukları soyulur.Ayrı bir tavada paprika biberler sotelenir. Bir yandan krep hamuru hazırlanır ve küçük küçük biraz kalın krepler hazırlanır.Roka ve yeşil soğan kıyılır ve sotelenen kırmızı biberlerle birlikte limonun suyu ile karıştırılır.Tüm malzemeler hazırlanınca önce küçük kreplerden bir tanesi ardından yeşillikli kırmızı biberler sonra bir kat daha krep yerleştirilir aynı işlem devam ettirilir.Üzerine haşladığımız karidesler limon suyu sıkılıp servis edilir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder