Armut Marmelatı İçin Malzemeler:
1.200 gram armut
600 gram toz
şeker
karanfil
Armut Marmelatı Tarifi:
Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını
temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Armutlar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Armutları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Armutlara
şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Bir Başka Tarif:
Armut Marmelatı İçin Malzemeler:
2 kilo armut,
4 su bardağı toz şeker,
1 adet çubuk tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım limonun suyu.
Armut Marmelatı Tarifi:
2 kilo armut,
4 su bardağı toz şeker,
1 adet çubuk tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım limonun suyu.
Armut Marmelatı Tarifi:
Armutları yıkayın, kabuklarını soyun, rendeleyin.
Rendelenmiş armutları tencereye boşaltın.
Üzerine toz şekeri, vanilyayı, çubuk tarçını; ilave edip, pişirmeye başlayın.
Kendi suyunu salıp, çekinceye kadar, marmelat kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Arada sırada karıştırmayı ihmal etmeyin.
Ocaktan indirmeden 5 dakika önce 5-6 damla limon suyu ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder